Stojalo za monitor

Zakaj imeti stojalo za monitor?

Stojalo za monitor je odličen pripomoček, ki vam omogoča, da monitor postavite na stabilno višjo površino in si ogledate slike na zaslonu, brez upogibanja in obremenitve vratnih vretenc. Zelo pomembno je, da vam je ob višini monitorja prijetno in da je oddaljen od oči vsaj za dolžino vaše roke.

Stojalo za monitor vam zagotavlja zdravo in enostavno delo z dodatki, ki vam omogočajo organizacijo in dostopnost. Če vaše delo poteka v veliki večini sede ob pisalni mizi, vam bo tak ergonomski pripomoček predstavljal odlično rešitev pred bolečinami hrbta, oči in vratu.

Predstavili vam bomo stojala, skupaj s pomembnimi informacijami o sami uporabi in nastavitvi le tega.

Zakaj se uporablja stojalo za monitor?

Funkcionalnost stojal je zagotavljanje enostavnega in zdravega načina dela. Saj brez ustrezne nege in ergonomskih prilagoditev lahko pride do obremenitve, utrujenosti, izčrpanosti in celo zamegljenega vida. Stojalo za monitor pomaga odpraviti te bojazni, saj vam omogoča, da zaslon monitorja postavite na optimalno višino, položaj in razdaljo gledanja, tako da si ne boste prizadevali za ogled dela.

Ob enem bo stojalo za monitor sprostilo še kako potreben prostor na vaši mizi in vam zagotovilo, da boste lahko kakšne stvari shranili pod njega ali tudi vanj.

stojalo-za-monitor

Kako izbrati stojalo za monitor in kaj je treba vedeti ob nakupu?

Izbira stojal je velika, zato verjamemo, da lahko hitro pride do zmede. Predlagamo vam, da izmerite dolžino, višino in širino svojega monitorja (ali prenosnega računalnika), da boste vedeli, kako dolgo in široko stojalo potrebujete za stabilno nastavitev.

Pred nakupom je dobro, da veste, za kakšen monitor boste uporabljali stojalo za monitor, kje ga boste uporabljali, ali vzame veliko prostora, koliko tehta monitor ter seveda njegove mere.

Pomembne informacije ob nakupu so: velikosti, znamka, model in teža monitorja – preverite, ali je monitor združljiv s stojalom monitorja, tako da preverite znamko in model monitorja in ali teža monitorja spada v mejo teže stojala.

Kako visoko naj bo vaš monitor?

Predlagamo vam, da si prilagodite višino monitorja tako, da je vrh zaslona v ravni oči ali nekoliko pod njo. Ko gledate sredino zaslona, naj bodo vaše oči rahlo navzdol. Monitor postavite vsaj 20 cm (do 51 cm) od oči – približno na razdalji roke.

Če je zaslon večji, dodajte več razdalje gledanja.

Je lahko monitor previsok?

Monitor, ki je nameščen na visoki ravni, povzroča nelagodje in dolgoročno lahko povzroči mišično-skeletne težave v predelu vratu in ramen. Na delovni postaji, kjer so višine mize in stola pravilno nastavljene, naj bo monitor nameščen na isti ravni kot tipkovnica. Tako se boste izognili težavam in nelagodju med svojim delom.

Če imate možnost namestitve stojala na svojo delovno mizo, si boste s tem naredili veliko korist, med drugim prostor na mizi in lepšo ter kvalitetnejše okolje za delo.

Izbira stojal za monitor

Stojalo za monitor je postalo zelo razširjeno in popularno, gledano preko oblik in funkcionalnosti, zato imate možnost izbirati med različnimi znamkami, velikostmi in modeli za vsak okus. Izberite takšnega, ki se bo odlično podal v prostor in ne bo izstopal; takšnega ki ima veliko dodatnih funkcij, da vam bo delo potekalo še lažje ali samo navadno stojalo za monitor, ki stabilno drži napravo na mestu.

Na voljo imate:

  • dvižna stojala (z dodanimi nogicami, ki jih lahko dodajate za višje stojalo ali jemljete za nižjo nastavitev stojala);
  • široka/ ozka stojala;
  • izdelana iz različnih kakovostnih materialov;
  • z režo za telefon;
  • z dodatno spodnjo polico (za tipkovnico ali hrambo prenosnega računalnika);
  • s predalom za hrambo dokumentov in
  • stranski majhni predali za kulije, listke ipd.

Cenovno se stojala gibljejo od 13 € do 60 €. Tukaj moramo upoštevati prav tako material, ki je pri nekaterih boljši kot pri drugih. V veliki večini so stojala izdelana iz:

Plastike, aluminija, stekla ipd., z dodatkom mehke Eva pene, ki je zalepljena na nogicah, tako da ne poškoduje in opraska vaše mize.

Kaj pridobite s tem pripomočkom?

Stojalo za monitor vam omogoča bolj zdravo in lažje delo, ki razbremeni hrbet, vrat, roke in prav tako oči, ki gledajo ekran iz primerne razdalje. Vaš pogled torej dvigne in zravna glavo in hrbtenico.

Stojalo za monitor je zelo razširjen in povpraševan pripomoček za vsakdanje delo. Primeren je za domače in poslovne pisarne ter prav tako za otroške sobe. Naredite sebi in otrokom uslugo in varujte svoje zdravje z ergonomskim dodatkom, kot je stojalo za monitor. Izberite takšnega, ki vam je všeč s funkcijami, ki bodo vaše delo še izboljšale in bo njegova uporaba zelo profitabilna.

Če ste veliko v sedečem položaju in gledate vsak dan v ekran, ki ni pravilno nameščen, s tem škodujete svojim očem in posledično slabšate svoj vid, bremenite vratne mišice ter upogibate svoj hrbet tako, da vas čez nekaj časa začne boleti.

Naredite temu konec in si privoščite stojalo za monitor, ki bo zmanjšalo bolečino in povečalo produktivnost!

Avtor prispevka: