izdelava-spletnih-strani

Izdelava spletnih strani na WordPressu

Spletne strani danes niso več le čedalje bolj popularno orodje za večanje poslovnega uspeha. Dejansko dandanes velja, da če nisi tako ali drugače prisoten na spletu, te ni. Večina podjetnikov se odloči za spletno prisotnost v obliki spletne strani. Za večino je izdelava spletnih strani prevelik zalogaj in se zato obrnejo na podjetja, ki si s tem služijo kruh, drugi pa se tudi izdelave spletnih strani lotijo sami. Med platformami, ki omogočajo postavitev lastne spletne strani, je WordPress najlažji za uporabo. Ima precej prednosti, vendar tudi nekaj slabosti.

Prednosti uporabe WordPressa za izdelavo spletne strani:

Je poceni. Izdelava spletnih strani je kar draga, zato se podjetniki z omejenimi sredstvi in kakšno prosto urico raje sami poigrajo z izdelavo spletne strani. WordPress sam je brezplačen, paketi za gostovanje spletne strani pa so relativno poceni.

kaj je wordpress

Je enostaven za uporabo. Izdelava spletnih strani se morda sliši preprosto, a ni. Platforme, kot je WordPress, uporabnikom zadevo sicer močno olajšajo, a še vedno se je treba določene stvari naučiti, če želite, da bo vaša spletna stran takšna, kot mora biti.

WordPressove predloge so prilagojene ogledu na mobilni napravi. Danes po spletu brskamo večinoma na naših pametnih napravah, kot so telefoni in tablice, a ni vsaka spletna stran avtomatsko prilagojena tem napravam. Izdelava spletnih strani na način, da se lepo odpirajo tudi na teh napravah, je zato ključna. Spletna stran, izdelana v WordPressu, je avtomatsko prilagojena odpiranju na katerikoli napravi.

WordPress ima vse, kar potrebujete za optimizacijo spletne strani. Optimizacija spletne strani je proces, s katerim poskrbimo, da se bo stran med zadetku v Googlu pojavljala čim višje, s tem pa se bo povečalo tudi število ogledov. V WordPress so že vgrajena nekatera orodja, ki jih potrebujete za optimizacijo.

Odličen za spletne trgovine. Danes se veliko kupuje in prodaja preko spleta in spletna trgovina mora biti narejena tako, da omogoča uporabniku kar najboljšo izkušnjo ter varuje njegove podatke. V ta namen so na Wodpressu na voljo številni vtičniki za e-trgovine.

izdelava-spletih-strani-racunalnik

Slabosti uporabe WordPressa za izdelavo spletne strani:

Je brezplačen, ampak ni. Kot smo že omenili, je sam WordPress brezplačen za uporabo, vtičniki in teme, s katerimi bi si delo bistveno poenostavili, pa so pogosto kar precej dragi.

Vzdrževanje varnosti je lahko izziv. WordPress je zelo popularna platforma za izdelavo spletnih strani, kar pomeni, da je tudi priljubljena tarča za spletne kriminalce. Ker se zanaša na vtičnike različnih ustvarjalcev, lahko hitro postane žrtev zlonamerne kode, ki je bila skrita v kakšnega od njih.

Uporaba zahteva določena znanja. Izdelava spletnih strani v WordPressu je precej poenostavljena, pa vendar boste morali za uporabo pridobiti kar lepo količino znanja in informacij. Če boste na primer želeli prilagoditi kakšen element spletne strani, boste morali poseči v njeno kodo, kar ravno tako zahteva znanje.

Prekomerna optimizacija lahko škodi. Omenili smo, da WordPress vsebuje kar nekaj orodij, ki optimizacijo spletne strani naredijo bolj enostavno. Vendar lahko nepravilna uporaba teh orodij, če se ne spoznate na optimizacijo, naredi vaši spletni strani in s tem vaši prepoznavnosti več škode kot koristi.

Če povzamemo; WordPress je v primerjavi z drugimi platformami za izdelavo spletnih strani relativno poceni in enostaven za uporabo, vendar ni povsem brezplačen in še vedno zahteva določena znanja, če si želite z njegovo pomočjo izdelati res kakovostno spletno stran. Kljub vsemu pa je na račun svoje enostavnosti in cenovne ugodnosti odlična rešitev za blogerje in lastnike spletnih strani, ki s svojim poslom šele začenjajo.

Avtor prispevka: