Slušalke z mikrofonom za računalnik: katere nasvete je pred nakupom dobro upoštevati

Slušalke z mikrofonom za računalnik se izbirajo glede na namen, za katerega jih boste uporabljali; za delo, komunikacijo, igro ali poslušanje glasbe. Izberete lahko takšne, ki pokrijejo celotno uho, del ušesa ali pa za v uho. Če želite kvalitetne slušalke z mikrofonom za računalnik za delo preko Zooma, potem izberite take, ki pokrivajo celotno uho in imajo dober mikrofon, da vas bodo dobro slišali, vas pa vplivi iz okolja ne bodo motili.

Kakšne slušalke z mikrofonom izbrati?

Če delate od doma in imate Zoom sestanek ali se šolate na daljavo, potem ne morete ohraniti zasebnosti z zvočniki, imeti morate kakovostne slušalke z mikrofonom za čist in jasen zvok ter da vas okolica ne moti s šumi, saj nekateri kakovostnejši modeli zmanjšajo šume in hrup iz okolja. Izberete lahko žične ali brezžične modele. Žični modeli zagotovo delujejo brezhibno. Če hočete kakovost, ne kupujte slušalk pod 30 Eur. Profesionalne pa ne pod 80 Eur.

Če izberete žične slušalke z mikrofonom za računalnik, poglejte, kakšen priklop imate v računalniku, takega morajo imeti tudi slušalke. Običajno gre za en rdeč priklop za mikrofon in drug zelen priklop za slušalke. Priklop je lahko tudi USB. Uporabite pa lahko tudi pretvornik iz enega v drug priklop. Nekatere slušalke imajo adapter že priložen, običajno so to Logitech slušalke višjega cenovnega razreda.

Žične slušalke delujejo preko kablov, tako glede zvoka, kot napajanja, zato gre za najbolj zanesljivo obliko prenosa podatkov, razen, če bi bil na primer kabl poškodovan.

Slusalke-z-mikrofonom

Če vas s temi slušalkami ne slišijo ali vi ne slišite, potem je možno, da slušalk operacijski sistem ni zaznal in morate naložiti gonilnik, to se zgodi zelo redko, če imate nov operacijski sistem. Lahko pa, da niste prav priklopili kablov. Ali pa, da ne uporabljate pravega programa. Lahko ste zvok izklopili na računalniku, v programu, v operacijskem sistemu ali na gumbu na računalniku.

Vse bolj so popularne brezžične slušalke z mikrofonom za računalnik

Brezžične slušalke z mikrofonom za računalnik pa lahko imajo med delovanjem kdaj tudi motnje, ko se brezžični valovi malo stepejo med seboj, če hkrati uporabljate še kaj drugega brezžičnega, na primer tipkovnico in miško. Zato lahko ne slišite operaterja na drugi strani, ali se prekinja zvok, če ste poklicali kakršno koli pomoč, kjer ste dobili klicni center za pomoč uporabnikom. Klicni centri običajno uporabljajo brezžične slušalke.

Druga težava, ki se lahko pojavi pri brezžičnih slušalkah, je baterija. Ta se namreč polni preko kabla in USB vhoda v računalnik, ko je ta prižgan. Tako lahko brezžične slušalke pretvorite v žične. Vendar pozor. Brezžične slušalke z mikrofonom za računalnik morate polniti enako kot mobilni telefon. Če boste pustili slušalke preveč dolgo časa na kablu ali celo ves čas, boste uničili baterijo. Nikar jih tudi ne priklopite na neoriginalen kabl, saj se lahko trajno poškodujejo.

Če sogovornika ne slišite ali on ne sliši vas, so napake lahko enake kot zgoraj opisane, poleg tega je lahko zmanjkalo elektrike v bateriji slušalke.

Avtor prispevka: