Lenovo prenosniki

Prenosniki odlične kakovosti na dosegu roke

Iščete prenosnik, ki bo zadostil vašim potrebam in bo na dosegu roke tako cenovno kot tudi kakovostno? Zdaj lahko pridete do vrhunskega prenosnika z enim klikom! Zmogljivi in kakovostni prenosnik je tehnologija trenutnega časa, brez katere več ne gre.

Prepričajte se, da ob iskanju pravega zase, izpostavite pomembne lastnosti, ki jih naj sam prenosnik vsebuje, da bo za vas resnično funkcionalen.

Prenosniki-odlicne-kakovosti-na-dosegu-roke

Kako izbrati primeren prenosnik?

Tako kot avto naj bi bil tudi prenosnik kupljen na podoben način. Zakaj? Ker ga ne izbiramo samo po videzu, vendar po njegovi zmogljivosti in funkcionalnosti. Kako dolgo bo, na primer, držala baterija, kako hitro bo deloval, ko bo že odprtih nekaj več programov, koliko spomina ima in predvsem, kako veliko grafično kartico. Le-ta omogoča tiste male sladke stvari, kot so na primer igranje zahtevnejših igric, uporaba zahtevnejšega profesionalnega programa in podobno.

  • Torej, če ste študent/ dijak in potrebujete računalnik za šolo, mora biti ta le hitreje odziven, imeti zmogljivo baterijo ter nekaj več prostora na disku, za vso dokumentacijo in naloge.
  • Če ste samozaposleni in iščete delovno postajo, ki vam bo olajšala delo, naj bo ta močna in z veliko prostora ter primernimi, vsestranskimi orodji, ki vam bodo omogočili enostavne dostope in samo delo.
  • V primeru, da se prenosniki kupujejo za vaše zaposlene v podjetju, pa lahko morda izberete refurbished ali obnovljene, ki so enako ali celo bolj zmogljivi, imajo nižjo ceno in delujejo kot novi.

Tako bodo prenosniki, v svojih številnih različicah, zadovoljili manj kot tudi bolj zahtevne uporabnike.

Prenosniki in njihova zmogljivost – funkcionalnost

Prenosniki različnih vrst imajo tudi različne zmogljivosti, ki jih poganjajo. To so grafika, procesor, RAM in SSD kartica. Pomembno je, da vam omogoča nemoteno delo in da ima funkcionalnost, ki je za vas pomembna.

V splošnem je to predvsem:

  1. Velikost diska in spomina: sta zadolžena za hitrost delovanja in shranjevanje. Splošno je 8 GB velikost spomina, ki zadostuje večini uporabnikov. Imate pa ga tudi možnost nadgraditi pri različnih modelih, tudi do 1 TB. Tako bo izredno hiter.
  2. Življenjska doba baterije: to je predvsem pomembno za uporabnike, ki veliko delajo na terenu in nimajo vedno na razpolago vira energije. Zato se izbere dolgo zmogljiva baterija, ki ima življenjsko dobo tudi do 6 ur. V zakup je treba vzeti, da razni ogledi in urejanja videov, igranje igric in podobna opravila zelo hitro praznijo baterijo.
  3. Lahek in prenosljiv: če ste študent ali delavec na terenu, boste hvaležni, da s seboj ne tovorite velike teže. Zato je lastnost, ki je tudi izredno funkcionalna, lahki in tanki računalniki.
  4. Velikost zaslona: tudi če kdaj pa kdaj zanikate, vedite, da je velikost ekrana zelo pomembna. Sploh v primerih, kjer delate s službenimi programi ali poslovno rišete/ izrisujete elemente in dodajate barve. Je tudi pomembna za udobje oči in vidljivost. Možnost izbire je v okvirjih od 11,6 do 18,9 palca, kar pomeni od 29 do 48 cm.
  5. Igranje iger: če ste navdušenci nad igranjem raznih iger, vam bodo zmogljivejši in močnejši prenosniki lahko ponudili tudi to udobje. Glejte tako, da izberete vrhunsko grafično kartico, veliko količino spomina ter hitri procesor.

Prenosniki in njihove vrste

Glede na to, za kaj se bodo prenosniki uporabljali, si lahko izberete želeno stanje le teh. Na voljo je veliko število: novih, obnovljenih (refurbished), takšnih z odprto embalažo in pa neprodane zaloge. Vsi so v odličnem stanju in so praktično novi.

Refurbished ali obnovljeni prenosniki so pregledani, dodelani z novimi elementi ter dani nazaj v prodajo po veliko nižji ceni kot novi. Tisti z odprto embalažo so novi, vendar cenejši, saj se je odprla originalna embalaža. In še zadnje so neprodane zaloge. To pa so računalniki, ki se, kot pove že samo ime, niso prodali. So novi ali obnovljeni.

Večina jih ima že naložen Windows 11 in procesor Intel i7. Vsi obnovljeni prenosniki imajo tudi dodatno 1 leto garancije.

Povpraševane blagovne znamke

Največkrat izbrani prenosniki, ki gredo »kot za med« so Asus, Lenovo, HP, Dell in druge. Vsaka je edinstvena in prirejena za drugačne uporabnike. Izberite takšno, ki vam najbolj odgovarja ali takšno, na katero ste navajeni – oz. jo poznate. Saj je v okvirju varne izbire. Če pa želite nekaj novega, pa imate dostop tudi do izredno zmogljivih in odzivnih postaj, nad katerimi boste zagotovo zadovoljni!

Pri večini le-teh imate na voljo brezplačno dostavo, vračila brez razloga v okvirju 14 dni ter zagotovilo za 100 % varen nakup. Če vas torej zgoraj naštete informacije niso prepričale, vam svetujemo, da se obrnete na strokovne delavce, ki vam lahko še dodatno odgovorijo na želena vprašanja in morebitne dvome, ki se vam porajajo.

Pred nakupom vam še toplo svetujemo, da se vprašate, za kaj boste delovno postajo največ uporabljali, kakšne funkcije so za vas pomembne ter kakšen prostor in zmogljivost želite, da vsebuje vaš novi dodatek.

Avtor prispevka: