Kateri so najboljši ergonomski pisarniški stoli?

Joj, kako me bolita hrbet in vrat, kaj naj naredim, poizkusil sem že vse mogoče, pa nič ne pomaga? S tem vprašanjem se na nas velikokrat obračajo ljudje različnih poklicev. Skozi leta pa smo opazili, da se tovrstne bolečine pojavljajo predvsem pri tistih ljudeh, ki v svojem službenem času veliko časa presedijo. Skupni imenovalec vseh bolečin so bili prav neprimerno oblikovani pisarniški stoli. Kateri so najboljši ergonomski pisarniški stoli in na kaj morate biti pri nakupu pozorni, si preberite v nadaljevanju.

ergonomski-pisarniski-stoli

ERGONOMSKI PISARNIŠKI STOLI, KI VAM BODO SPREMENILI ŽIVLJENJE

Bolečine v hrbtu in vratu so ob pogostem sedenju na neprimernem pisarniških stolih, le dve od mnogih težav s katerimi se srečujejo t.i. »sedeči poklici«. Pogoste bolečine v ledvenem delu, mišični krči in bolečine v mišicah ter vnetja so še drugi znaki, da vaše sedišče ni primerno za vaše telo. Ker želimo za vas le najbolje, vam bomo v nadaljevanju prestavili tri različne predstavnike najboljših ergonomsko oblikovanih pisarniških stolov na trenutnem tržišču.

Pisarniški stoli iz usnja, mrežni pisarniški stoli in posebni nastavljivi pisarniški stoli spadajo v cenovni razrez od 60 pa do več kot 800 EUR naprej. Razpon v cenah je res velik, zato vam predstavljamo tri stole z različnimi karakteristikami.

–        Herman Miller Executive Aeron Task chair

Tovrstni pisarniški stol velja za dražjo verzijo ugodja, saj boste zanj odšteli več denarja, kot v naprej naštetih primerih. Seveda je njegova cena popolnoma opravičena s preverjenim dolgim rokom trajanja. Posebnost te znamke je tudi, da so se pri snovanju njihovega produkta sklicevali na človeško anatomijo, kar je še eden od ključev njihovega uspeha.

  • Office Star FreeFlex Seat nastavljiv pisarniški stol

Ta velja za najboljše skupek ugodne cene, kakovosti in ergonomskega ugodja. Njegova mreža naslonjala omogoča podporo v ledvenem predelu in dobro zračnost. Sedež s svojo drsno nastavitvijo omogoča najbolj primeren položaj za vsakega posameznika. Produkt se ponaša z zelo dobrimi mnenji zadovoljnih uporabnikov, predvsem zaradi njegove trpežnosti.

–        Perfect Posture Delux Fabric Task chair z rokami

Ta izdelek velja za bolj nizkocenovno verzijo ergonomskega stola. Kljub temu ima tako kot njegova predhodnika zadovoljivo ergonomsko sedišče in možnost dvostopenjskega premika naslanjala, ki bo pripomoglo k ustrezni pisarniški drži. Ta velja za neke vrste »začetniški« pisarniški stol.

Zgoraj našteti primeri so le nekateri od mnogih različnih primerkov, ki lahko resnično pripomorejo  k izboljšanju vašega položaja telesa na sedečem delovnem mestu. V primeru, da boste iz ergonomskega stola delali doma, ste tako ujeli dve muhi na en mah, saj boste tako lahko stol uporabljali tudi v vašem vsakdanu.

 

Avtor prispevka: