Kako lahko mehurčkasta folija pomaga pri transportu računalnika?

Ste kdaj želeli naročiti računalnik, a ste se bali, da se bo poškodoval? No, naj vas nič ne skrbi, saj zato obstaja mehurčkasta folija.

Mehurčkasta folija je izredno priporočen izdelek primeren za domačo uporabo ali delavnici, kjer imamo opravka z materiali, ki so občutljivi, se hitro odrgnejo ali polomijo. Zaščitna folija z zračnimi mehurčki poskrbi, da je pakiranje in transport izjemno enostaven, varen, predvsem pa poskrbi mehurčkasta folija za to, da so stranke ob prejetju naročenega izdelka hvaležne.

Iz česa je narejena mehurčaksta folija in njene značilnosti?

Izdelana je iz polietilena nizke gostote, znotraj pa so mehurčki oziroma zaprti zrak. Folija je sodobna, čista, enostavna za uporabo, predvsem pa prilagodljiv embalažni material. Z vsemi temi lastnostmi je primerna za pakiranje številnih aplikacij. Vsako podjetje mora imeti zaupanje v svojo embalažo, saj so produkti velike kakovosti tako varni, kar pa je neprecenljiva vrednost za podjetja, sploh tista, ki prevažajo predmete in ki se med transportom zlahka poškodujejo.

Še vas nismo prepričali?

Torej, naročili ste računalnik in je povsem razumljivo, da ste skeptični in da bo le ta računalnik do nas prišel nepoškodovan. Seveda vam v podjetju zagotavljajo, da bo izdelek v enem kosu in da ne bo zaradi teže potrebno plačati previsokega zneska dostavnih storitev in to  prav zaradi mehurčkaste folije. Naj vam naštejemo vsaj 5 razlogov, zakaj mehurčkasta folija:

– odlična zaščita izdelkov pred udarci in vremenskimi vplivi

– velika elastičnost in majhna teža

– 100 – % recikliranje, predvsem pa je okološko neoporečna

– ne pušča vlage

– je prosojna oziroma transparentna

Področja uporabe mehurčkaste folije je vsestranska in odlična rešitev za pakiranje in zaščito ne samo naročenega računalnika, pač pa tudi vseh ostalih občutljivih izdelkov kot so, pohištvo, steklo, keramika, glasbila, pisarniška oprema in drugi občutljivi izdelki.

Mehurčkasta folija, njene prednosti.

Glavna prednost mehurčkaste folije je visoka odpornost na obremenitve, visoka fleksibilnost, majhna teža, enostavna uporaba in možnost ponovne uporabe. Posebna prednost je tudi, da izdelke oziroma predmete zaščiti pred umazanijo, pred praskami in poškodbami med skladiščenjem in transportu, kot smo že omenili je prosojna oziroma je transparentna, omogoča vizualni pregled izdelka in predvsem je 100 % primerna za recikliranje.

Mehurčkasta folija je velikokrat uporabljena v obliki vrečk (je povsem natančno opredeljen strošek pakiranja, povečuje produktivnost dela, so enostavne za uporabo in zmanjša porabo drugih embalažnih materialov (so izdelane iz trpežnega mehurčka z dodatnim slojem folije), formatov ali rokavov, to seveda pride v upoštev pri pakiranju izdelkov, ki imajo enako velikost ali pa so primerni, ko je izdelkov za pakiranje več. Poleg stopnje zaščite, ki je navoljo zaradi velikosti zračnih mehurčkov v plastiki, lahko sam plastični material nudi nekatere oblike zaščite za zadevni predmet. Na primer, pri pošiljanju računalnikov ali drugih elektronskih delov in komponent, se uporablja mehurčkasta folija kot vrsta mehurčkaste ovojnice, ki uporablja antistatično plastiko, ta pa odvaja statični naboj in s tem zaščiti računalnik oziroma občutljive elektronske čipe pred samo statiko, ki lahko te naprave poškoduje. Ena prvih razširjenih uporab mehurčkov je bila leta 1960 z dobavo takrat novih računalnikov strankam, od katerih večina še ni videla takšnega embalažnega materiala.

Mehurckasta-folija

Mehurčkasta folija zagotavlja blaženje krhkih ali občutljivih predmetov, so na splošno na voljo v različnih velikostih, kar je seveda odvisno od velikosti predmeta, ki ga pakirate, pa tudi do stopnje zaščite pred blaženjem, za izolacijo udarcev in vibracij za kar pa bo morda potrebnih več slojev. En sloj mehurčkaste folije zadostuje za zaščito površinskega sloja. Obloga z mehurčki se uporablja tudi za oblikovanje nekaterih vrst poštnih ovojnic.

Mehurčkasta folija je vsestranska, saj omogoča veliko mero zaščite od računalnikov ali drugih komponent, do steklenih ali drugih občutljivih predmetov, poleg tega pa je tudi odlična zabava za otroke ali antistresna terapija. Ker mehurček ob stiskanju sproži zadovoljiv zvok, pok, ga pogosto uporabljajo kot vir zabave.

Folijo lahko dobite v različnih velikostih, standardne širine d 500 milimetrov do 2000 milimetrov. Na vašo željo se lahko dobavijo tudi ožje role in s tem tudi krajša navitja.

Za zaščito vseh predmetov v tranzitni embalaži je potrebno še enkrat poudariti, da se uporabi dovolj ovojev, tako da so vse strani in vogali zaščiteni. Mehurčkasta folija je dobra rešitev za široko paleto proizvodnih, industrijskih in pakirnih aplikacij. Tako pomaga ohraniti računalnike ali druge komponente ter ostale občutljive izdelke brez prask, poškodb, predvsem pa poskrbi, da v predmete ne pride vlaga, saj vemo, da paketi niso vremensko odporni. Mehurčkasta folija je preprost, ekonomičen predvsem pa učinkovit material.

Kamm trade, d.o.o., je podjetje, ki je strokovno podkovano, ko govorimo o mehurčkasti foliji. Za vas si bodo vzeli potreben čas, prisluhnili bodo vašim željam in predvsem potrebam pri pakiranju ter vam poskušali strokovno svetovati tako, da bo vaš proces pakiranja optiminiziran z vidika časa, stroška in zanesljivosti. Dovolite jim, da postanejo vaša desna roka. Ne glede na to kakšen predmet boste pošiljali in pakirali je mehurčkasta folija idealna rešitev, ki bo povsem ustrezala vašim potrebam.

Avtor prispevka: