5 najpogostejših napak, ki jih lahko odpravi lektoriranje diplomskih nalog

Vsak študij se zaključi tako, da študent napiše diplomsko, magistrsko ali doktorsko delo na neko temo, kateri se posveti in jo raziskuje dlje časa, na koncu pa jo zagovarja pred komisijo, ki mu podeli končno listino. Da je končni izdelek brezhiben tako z lepopisnega, strokovnega in znanstvenega vidika pa je potrebno delo dati v predhodno lekturo. To pomeni, da izkušeni lektorji pregledajo vašo nalogo, popravijo slovnične in pravopisne napake ter predlagajo morebitne stilske popravke, ki jih sprejmete ali zavrnete. Če želite, da bo lektura opravljena kvalitetno, potem obiščite www.digitpen.com in si preberite vse, kar morate vedeti o kvalitetno opravljeni lekturi, oddate pa lahko tudi povpraševanje za lekturo vaše naloge. Odgovorili vam bodo v najkrajšem možnem času in če boste s ponudbo zadovoljni jim lahko pošljete svojo diplomsko, magistrsko ali doktorsko delo v pregled.

Koraki do brezhibne verzije diplome, magisterija ali doktorata

Tudi če mislite, da obvladate slovenščino in da je vaše končno delo brezhibno, brez kakršnih koli napak, je vseeno dobro, da date svoje delo v pregled izkušenemu lektorju, ki bo poskrbel, da bo vse tako kot mora biti. Lektoriranje diplomskih nalog mora biti kvalitetno, hkrati pa mora biti opravljeno tudi v doglednem času, saj se študentom ponavadi z oddajo dela mudi. Lektorska in prevajalska agencija DigitPen vam nudi vse to in še več. Ko se vaše delo bliža koncu jim pošljete povpraševanje o lektoriranju naloge in v najkrajšem možnem času vam odgovorijo z ugodno ponudbo, kjer določijo način dela, rok oddaje in ceno lektoriranja. Če se s ponudbo strinjate, jim pošljete svoje diplomsko, magistrsko ali doktorsko delo v Wordovi datoteki. Če bi torej radi imeli kvalitetno pregledano nalogo, pošljite povpraševanje lektorski agenciji DigitPen in pustite, da strokovnjaki povzdignejo vaše delo na višjo raven.

lektoriranje diplomskih nalog
Lektoriranje diplomskih nalog mora biti opravljeno kvalitetno in v doglednem času.

Lektoriranje diplomskih nalog pa se ne začne takoj – pred začetkom lektoriranja se agencija z vami pogovori o posebnih pričakovanjih in željah, ki se tičejo določene fakultete ali mentorja, potem pa delo predajo izkušenemu lektorju, ki ima ustrezno izobrazbo in se s tovrstnim delom ukvarja že vrsto let.

Lektoriranje diplomskih nalog običajno zahteva 2 do 3 delovne dni, ker pa se nemalokrat zgodi, da študent rabi popravljeno diplomsko, magistrsko ali doktorsko delo že prej (v enem dnevu ali pa čez vikend), pa se lahko lektura opravi v 24 urah (omejitev pri tem je 70 strani, saj več lektor ne more popraviti v enem dnevu, oziroma delo ne bi moglo biti opravljeno dovolj kvalitetno in brezhibno). Lektoriranje – cena je v tem primeru seveda nekoliko dražja, a še vseeno prijazna študentski denarnici. Lektoriranje magistrskih in diplomskih nalog je bolj zahtevno, saj gre ponavadi tudi za bolj obsežna dela, zato je rok za njihovo lektoriranje nekje od 3 do 5 dni, odvisno od količine besedila in od avtorjevih potreb.

lektoriranje diplomskih nalog
Vsak študij se zaključi z diplomo, magisterijem ali doktoratom.

Zakaj je lektoriranje diplomskih nalog tako pomembno?

Kot že rečeno, se v vsakem diplomskem ali drugem delu lahko pojavijo napake, ki jih sami morda ne opazite. Lektoriranje diplomskih nalog je torej lahko zelo pomembno in vam pomaga da bo vaše končno delo izgledalo bolj kvalitetno in da boste dobili višjo oceno. Lektorji vam pomagajo pri odpravljanju pravopisnih in slovničnih napak, na vašo željo vam lahko podajo tudi nekaj stilnih predlogov za bolj tekoče branje vašega dela. Če niste najbolj vešči pri prevajanju, vam prevajalska agencija DigitPen prevede tudi povzetek, da bo res bilo vse brezhibno.

Lektoriranje – cena je seveda odvisna od posameznega dela. Če ni veliko stilnih popravkov vam jih popravijo brezplačno, če pa so potrebni večji posegi, pa se skupaj z vami dogovorijo o nekoliko višji ceni, ki je odvisna od količine časa, ki ga lektor za to delo potrebuje. Nikakor pa ne spreminjajo besedila samovoljno, ampak poskrbijo le za pravopisno korektnost, stil pisca pa ohranijo. Po končanem delu vam vrnejo dve verziji dela – eno z vidnimi popravki, kjer vidite vse popravke, ki jih je delal lektor, druga pa vsebuje prečiščeno besedilo, ki je pravopisno brezhibno in pripravljeno za tisk in oblikovanje.

Lektoriranje – cena in druge pomembne informacije

Kot že rečeno na končno ceno lekture vpliva kar nekaj dejavnikov, vseeno pa je na voljo splošen cenik agencije DigitPen po katerem se lahko orientirate. Lektoriranje – cena za pravopisno, slovnično in stilno lekturo se giblje med 1,4–1,5€, zahtevnejša stilna lektura pa se začne pri 2,5€. Tudi prednostno lektoriranje diplomskih nalog in lektura za vikend se začneta pri 2,5€. Možna je tudi lektura magistrskih, doktorskih ali drugih splošnih in strokovnih besedil, kjer je cena se malo drugačna (najdete jo na spletni strani). Po dogovoru vam nudijo popuste na daljše tekste in na tekste, ki so izdani pri Založbi DigitPen.

lektoriranje diplomskih nalog
Če se bližate zaključku študija, ne pozabite oddati naloge v lekturo.

Lektoriranje – cena je vsekakor izbrana tako, da si lahko kvalitetno lektoriranje diplomskih nalog privoščijo vsi, predvsem pa študentje. Zaključevanje študija je namreč lahko zelo stresno in povzroča nemalo težav, zato je strokovno in korektno opravljeno delo s strani lektorja ključnega pomena za dobro končno verzijo vašega dela.

Če se torej bliža konec vaše študijske poti in si želite, da bi vaše zaključno delo bilo brezhibno in lepo oblikovano, potem je lektoriranje diplomskih nalog edina prava izbira. Izkušeni lektorji vam bodo popravili morebitne pravopisne, slovnične in stilne napake, vi pa boste ponosni, da vam je uspelo zaključiti še en pomemben mejnik v življenju. Lektoriranje – cena je prijazna študentskemu žepu.