Sodobni načini za opravljanje rezervacij turističnih nastanitev

Turistične nastnaitve je danes mogoče najeti na bistveno bolj enostaven način, kot se je bilo to mogoče pred leti. Če vas rečimo danes zanimajo apartmaji Pag, se preprosto odpravite na splet, odprete Booking.com ali Airnbn.com in poiščete nastanitev, ki bo najbolj primerna za vas. Pred leti teh opcij ni bilo in je bilo veliko težje priti do nekih dobrih nastanitev, brez da vi vključili določenega posrednika, kot so denimo turistične agencije itd. Doba interneta je prinesla številne spletne strani, ki danes olajšajo samo iskanje. Svetujemo vam, da jih čimprej pričnete uporabljati, čim prej se spoznajte z njimi, da boste videli, kaj vse vam ponujajo, nato pa bo čas, da opravite svojo prvo rezervacijo.

Najbolj znane platforme za najemanje apartmajev

Platformi, ki smo ju že omenili, torej Booking.com in Airbnb.com sta zagotovo pri nas v teh časih najbolj priljubljeni. Gre za izjemno kakovostne projekte, ki veliko obetajo. Obe platformi sta na trgu že kar nekaj let in obe ponujata svojim uporabnikom izvrstne storitve. Obe platformi omogočata brezplačno pregledovanje in brskanje, kar pomeni, da si boste lahko popolnoma brezplačno izbrali najbolj primerno nastanitev za vas, vse te platforme pa vam ponujajo tudi izbiro termina, ki ste ga izbrali in podobno.

Vsekakor priporočamo, da pri obeh platformah odprete račun in pričnete z iskanjem. Obe uporabljajte nekaj časa, nato pa primerjajte, katera vam je osebno najbolj všeč. Če se boste odločili, da je denimo Booking.com za vaše potrebe boljša izbira, potem vam svetujemo, da od tega trenutka naprej vedno izberete le to platformo, saj boste po določenem času dobili določene popuste, ugodnosti itd. Če boste preskakovali iz ene platforme na drugo bo to pomenilo, da boste te bonuse nekako porazdelili in to vsekakor ni ravno najboljše.

Kolikšne provizije si ti dve platformi pobirata?

Če se boste odpravili na Booking.com kot najemodajalce, boste morali za njihove storitve odšteti nekje okoli 15-25%. Procenti so odvisni od tega, kje neki se vaša ponudba pojavi, kot tudi od tega, kakšne storitve s strani Booking.com platforme pričakujete. Na Airbnb.com so procenti nekoliko drugačni, zato vam svetujemo, da se odpravite na njihovo spletno stran in preverite. Procenti se razlikujejo glede na izbrano storitev, tako da je težko zapisati neko splošno ceno.

Provizije po našem mnenju za to, kar dobite niso visoke. Obe platformi vam bosta namreč omogočili zelo dobro promocijo in greh bi bil, če tega ne bi izkoristili. Številni podjetniki, ki se ukvarjajo z oddajanjem nastanitev so mnenja, da brez teh dveh platform danes preprosto ne bi šlo več. Številni si želijo, da bi Booking.com in Airbnb.com sicer zmanjšala svoje provizije, dejstvo pa je, da sta to veliki podjetij, ki od nečesa seveda morata živeti. Pomembno je, da poberejo svoj del, saj del le tega namenijo tudi razvoju novih platform, funkcij itd., kar bo njihove storitve v prihodnosti le še izboljšalo.

Kam se v letu 2022 odpraviti na dopust

Če smo se že odločili napisati članek o tem, katere platforme bi vam priporočali, da uporabljate za najemanje apartmajev in ostalih nastanitev smo se odločili, da vam zaupamo tudi nekaj dodatnih nasvetov o tem, kam se v letu 2022 odpraviti na dopust. Mi smo mnenja, da je Hrvaška obala v letu 2022 še vedno zelo privlačna, saj svojim obiskovalcem ponuja zelo lepo urejene plaže, tako da vsekakor bi bilo prav, da se odločite za dopust pri naših južnih sosedih, saj je zaradi Covid-19 ukrepov morda še malo prezgodaj, da bi lahko potovali nekam v bolj oddaljene kraje. Je pa dejstvo, da je izbira odvisna od vaših osebnih preferenc, tako da vedno takšne odločitve sprejemajte popolnoma na lastno željo. Hrvaška ima veliko lepih krajev. Če vas zanimajo njihovi otoki, bi morda izpostavili otok Pag, ki je zares nekaj posebnega. Apartmaji Pag pa so na voljo za najem po ugodni ceni, tako da vsekakor vam svetujemo, da se odpravite na Pag in tam preživite nekaj popolnoma mirnih in sproščujočih dni.

Na Hrvaškem je zelo lepo tudi v Dalmaciji, kjer imate na voljo številne zelo lepe otoke. Eden izmed njih, ki ga je vsekakor vredno izpostaviti je Korčula. Na Korčuli imate na voljo vse, kar potrebujete za res nepozaben oddih. Gre za zelo umirjen otok, kjer boste na svoj račun prišli predvsem tisti, ki imate radi mir in popolno svobodo.

V Dalmaciji je lepo obiskati tudi otok Hvar, otok Vis in številne druge otoke oz. kraje. Če ste ljubitelj sonca in morja, se ga boste v Dalmaciji zagotovo lahko naužili. Svetujemo pa vam, da vedno pohitite z rezervacijo, saj je Hrvaška zelo priljubljena destinacija tako med domačimi, kot tudi med tujimi turisti. Kapacitete so na Hrvaškem omejene, zato je priporočljivo, da se rezervacija apartmajev (denimo na Pagu) opravi kar nekaj mesecev pred prihodom, saj si boste le tako lahko zagotovili svoje mesto. Svetujemo vam, da rezervacijo opravite (v kolikor je to le mogoče) pri preverjenem ponudniku, da ne boste na koncu razočarani.  Na obeh portalih, ki smo jih omenili imate sicer na voljo komentarje in veliko slik, tako da verjamemo, da izbira zares ne bi smela biti pretežka.

Avtor prispevka: