Kateri so najboljši prenosni Bluetooth zvočniki?

Ste tudi vi naveličani vseh žic, ki se vam vozlajo na slušalkah med jemanjem iz torbe? Ste naveličani dolgih žic od telefona do slušalk, ki vas ovirajo pri športnih aktivnostih? Ste naveličani žic, ki se trgajo in uničujejo pri vsakodnevni uporabi?

Konec je tovrstnih težav – z bluetooth zvočniki je glasba lahko z vami na vsakem koraku brez nepotrebnih zapletov in ovir pri uporabi. Preprosto in hitro jih lahko povežete s svojim telefonom ali drugo pametno napravo in se prepustite kvalitetnem zvoku vaše najbolj priljubljene glasbe, ne glede na to, kje ste.

Vsi najboljši prenosni Bluetooth zvočniki pa vam prinašajo še eno olajšavo glede uporabe. Ne rabite več skrbeti za porabo baterij in njihovo menjavo, saj jih lahko hitro napolnite kar na računalniku ali pa morda v avtu in takoj si lahko zagotovite nekaj ur predvajanja glasbe.

Kako dolgo bo zvočnik deloval brez ponovnega napajanja je seveda odvisno od kvalitete vgrajene baterije, a najboljši prenosni Bluetooth zvočniki vam bodo zagotovo služili 5-10 ur.

V kakšnem cenovnem rangu se gibajo najboljši prenosni Bluetooth zvočniki?

Če želimo visoko kvaliteto, moramo biti seveda pripravljeni plačati tudi malo višjo ceno. Naša izbira je potem odvisna od več dejavnikov – koliko smo pripravljeni odšteti, kaj pričakujemo od našega brezžičnega zvočnika, v kako velikih prostorih ga bomo uporabljali in ali so nam na primer pomembne dodatne možnosti kot so vgrajen FM radio. Nedvomno pa ima neko vlogo seveda tudi izgled samega Bluetooth zvočnika.

Cene se tako gibajo od 50€ pa vse do 700€ in više, ko se odločamo za nakup zmogljivejših glasbenih sistemov. Smiselno je dobro premisliti in se odločiti primerno svojim potrebam. Za domačo rabo in zmerno jakost se cene v povprečju gibajo med 50€ in 100€, seveda pa igra vlogo pri ceni vse zgoraj našteto.

Najboljši prenosni Bluetooth zvočniki in njihova dostopnost na trgu?

S skokovitim razvojem tehnologije so nam postale tudi včasih zelo težko dostopne stvari danes že skoraj popolnoma vsakdanje. Tako je tudi z Bluetooth tehnologijo, ki je pravzaprav varen način za brezžično povezovanje digitalnih elektronskih naprav. Povezava najzmogljivejših naprav je lahko vzpostavljena celo na razdalji do 400 metrov, namenjena pa je pošiljanju elektronske pošte, pošiljanju raznih datotek, prostoročnem telefoniranju in še marsičemu.

bluetooth-zvočniki

Z razmahom te tehnologije na svetovnih trgih so se začele razvijati tudi vse naprave s to tehnologijo in nič drugače ni pri prenosnih brezžičnih zvočnikih. Povezave so sprva bile počasnejše in bolj omejene, danes pa se lahko v trenutku povežemo s katerokoli pametno napravo in prenašamo oziroma izmenjujemo informacije. Najboljši prenosni Bluetooth zvočniki tako nudijo neverjeten doseg in nam tako omogočajo res preprosto uporabo. Omejeni nismo niti pri uporabi naprave, na katero so povezani, niti pri razdalji, na kateri jih upravljamo.

Kateri so torej najbolj priljubljeni in najboljši prenosni Bluetooth zvočniki?

Najbolje ocenjeni so med tovrstnimi zvočniki JBL Flip Essential prenosni Bluetooth zvočnik, Manta bluetooth zvočnik SPK13GO in JBL PartyBox 310 Bluetooth zvočnik.

JBL Flip Essential prenosni Bluetooth zvočnik omogoča s svojo visokokakovostno Li-Ion baterijo kar do 10 ur delovanja, je vodoodporen in narejen iz izredno trpežnih materialov.

Manta bluetooth zvočnik SPK13GO ima prav tako vzdržljivo baterijo, a zagotavlja le 5 ur predvajanja zvoka. Njegova prednost je v dveh zvočnikih in ojačanim basom. Poleg omogočene povezave z Bluetooth napravami ima tudi USB in AUX vhod ter FM radio.

JBL PartyBox 310 Bluetooth zvočnik kot vsi najboljši prenosni Bluetooth zvočniki omogoča brezžično povezavo, a tu imamo dodatno tudi  možnost povezave dveh enakih zvočnikov, s čimer dosežemo dvojno intenziteto predvajanja. Ob predvajanju nudi tudi privlačno osvetlitev v različnih barvah, vanj pa lahko priklopite tudi kitaro in mikrofon.

Najboljši prenosni Bluetooth zvočniki so nam na voljo praktično v vseh specializiranih trgovinah in po res dostopnih cenah. Glasba je tako končno lahko z nami vedno in povsod.

 

Avtor prispevka: