kaj je wordpress

Kaj je WordPress in zakaj ga izbrati?

Oblikovanje in izdelava spletnih strani sta veliko preprostejša, kot se morda sliši na prvi pogled. Zlasti, če za izdelavo spletne strani uporabite platformo WordPress. Ker je ta platforma za marsikoga še vedno neznanka, vam v tem članku odgovarjamo na pogosti vprašanji kaj je WordPress in zakaj ga izbrati?

WordPress je spletna platforma za oblikovanje spletnih strani

Lepo izdelana in oblikovana spletna stran ali spletna trgovina velja danes že za obvezno opremo vsakega podjetja, ki si želi graditi na prepoznavnosti in povečanju prodaje. Ko se lotite izdelave spletne strani pa hitro ugotovite, da boste potrebovali dve zelo pomembni stvari – registrirano domeno spletne strani in platformo, s pomočjo katere boste spletno stran oblikovali in jo dali na internet. Ena izmed zelo priljubljenih platform je WordPress. Bolj strokovno pa bi lahko rekli, da je WordPress odprtokodni sistem za upravljanje različnih vsebin.

wordpress

Upravičeno velja za najbolj priljubljeno platformo za izdelavo spletnih strani in trgovin

Zdaj, ko smo spoznali, kaj je WordPress, pa se lahko upravičeno vprašamo, zakaj je tako zelo priljubljen. Eden izmed glavnih razlogov je njegov širok izbor in način uporabe. Po eni strani je njegova uporaba tako zelo enostavna, da lahko preko njega začnejo oblikovati lastno spletno stran čisti začetniki, hkrati pa ponuja dovolj napredne funkcije, da zadovolji tudi potrebe profesionalnih oblikovalcev spletnih strani.

Prednost WordPressa je tudi v tem, da za delo z njim ne potrebujete znanja posebnega programskega jezika, kar je dobra novica predvsem za začetnike. Poleg tega omogoča, da lastno spletno stran postavite v nekaj trenutkih in jo na to počasi dopolnujete. Kako hitro boste spletno stran poslali v svet je sicer odvisno predvsem od vaših zahtev in stopnje perfekcionizma, vendar če uporabljate WordPress imate lahko spletno stran postavljeno že v manj kot eni uri, zlasti, če ste že vešči oblikovanja spletnih strani.

wordpress-2

WordPress pa združuje še mnogo drugih prednosti, zaradi katerih je več kot polovica spletnih strani in trgovin izdelana prav z njegovo pomočjo. Za začetek je pomemben podatek, da je njegova osnovna različica brezplačna, kar je odličen podatek zlasti za tiste, ki se z izdelavo spletnih strani srečujete prvič. Poleg tega se nenehno razvija, zaradi česar ponuja še vse bolj napredne funkcije, hkrati pa je zaradi stalnih posodobitev zelo varen. Poleg tega je dobro povezljiv z drugo tehnologijo in prijazen do spletnih iskalnikov, zaradi česar bo optimizacija spletnih strani veliko lažja.

Upamo, da smo vam odgovorili na vprašanje, kaj je WordPress, in da se boste pri naslednjem projektu z veseljem lotili njegovega raziskovanja.

Ödeme elden taksim escort kizlari bu web sayfasinda.

Avtor prispevka: