kako optimizirati spletno stran

6 načinov, kako optimizirati spletno stran

Optimizacija spletnih strani je postopek, ki določeno spletno stran privede do najvišjih pozicij v iskalnikih. S tem, ko je spletna stran visoko pozicionirana, recimo v Googlu, je večja verjetnost, da bodo obiskovalci nanjo kliknili. Najpogostejši uporabljeni iskalnik Google uporablja številne kriterije pri razvrščanju spletnih strani, saj želi na najvišja mesta uvrstiti le najbolj kvalitetne spletne strani. Googlovi kriteriji se stalno spreminjajo, zato vam podajamo nekaj napotkov, kako optimizirati spletno stran, da bo uvrščena čim višje.

Optimizacija-spletnih-strani (3)

  1. Privlačni naslovi

Ko obiskovalci vtipkajo želeno ključno besedo, je prva informacija, ki jo dobijo naslov spletne strani. Zato je pomembno, da je naslov dovolj privlačen, da bo v obiskovalcu pritegnil zanimanje in bo želel raziskati, kaj se skriva za naslovom. Najbolj zanimivi so naslovi z vprašanjem, ki skrivajo v odgovoru nek podatek. Vendar pri takem naslovu pazite, da ne razkrijete vsega, vendar obiskovalca le napeljete do tega da ga klikne. Naslovi naj bodo ločeni za iskalnike in za socialna omrežja.

  1. Kako optimizirati spletno stran s ključnimi besedami?

Izbira pravih ključnih besed je pomembna, zato se pred kreiranjem vsebine lotite raziskovanja le teh. Uporaba ključnih besed, ki jih ljudje ne uporabljajo je nesmiselna, zato dobro raziščite, katere ključne besede, oziroma fraze so najbolj iskane v vašem primeru. Pomagate si lahko z različnimi googlovimi orodji, ali pa kar s samim iskalnikom. Preprosto vtipkajte želeno ključno besedo v iskalnik in spremljajte rezultate. Vendar je za poglobljeno raziskovanje ključnih besed bolj priporočljiva uporaba orodij.

  1. Poskrbite, da se obiskovalci na vaši spletni strani zadržijo čim dlje

Za google je pomembno, da se vsak obiskovalec čim dlje zadrži na vaši spletni strani. Čas, ki ga obiskovalec preživi na vaši spletni strani, je za google pokazatelj, koliko je spletna stran zanj zanimiva. Obiskovalca lahko čimdlje zadržite z raznimi triki, kot je objavljanje raznih kvizov, zanimivih vprašanj, s katerimi jih vodite na podstran in podobno.

  1. Video vsebine

Eden izmed načinov, kako optimizirati spletno stran, da bo čimboljša, je nalaganje video vsebin. Ljudje smo naravnani tako, da nam je včasih branje muka, oziroma nam je lažje, če lahko pridemo do željenih odgovorov preko gledanja vsebine. To je super način, da obiskovalce zadržimo na spletni strani čimdlje, kar je pomembno, če želimo, da nas google nagradi z visoko uvrstitvijo.

seo-optimizacija (2)

  1. Hitrost nalaganja spletne strani

Če boste poskrbeli, da bo vaša spletna stran dovolj hitra, ne le, da vas bo google nagradil, tudi obiskovalce boste obdržali. Nihče namreč ne mara čakanja, da se stran naloži. Pravzaprav to marsikoga naredi živčnega in raje zapusti spletno stran in gre po informacije drugam. To je pa za vas slabo, saj želite vsakega obiskovalca spremeniti v potencialnega kupca.

  1. Povratne povezave

Povratne povezave so prav tako pomembne, saj s tem, ko se druga spletna stran navezuje na vašo, google to obravnava, kot pozitivno za vašo stran in vas nagradi z dobro uvrstitvijo. Več, ko imate zunanjih povezav, višje vas lahko rangira. Vendar pazite, da bodo povratne povezave kredibilne.

Ko ste v google vpisali kako optimizirati spletno stran, ste verjetno pričakovali podobne nasvete kot so teli. Vendar se zavedajte, da je optimizacija spletnih strani zelo obširen pojem, ki ga je težko strniti v kratko vsebino.

Yeni tasarimi ve gerçek profilleriyle istanbul escort web sayfamiz online.

Avtor prispevka: